2012-06-22 10:16:55• hírek • Szatmar.ro

Ügyészség vizsgálja Blaga letartóztatásának körülményeit

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, rendőrkézre került Tiberiu Blaga, a Szatmár megyei alvilág egyik ismert figurája, akit korábban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt a törvényszék. Blaga felesége szerint azonban a férjével szemben eljáró kommandósok indokolatlanul erőszakosan jártak el, az egyik román nyelvű portálon pedig még egy videó is megjelent a letartóztatásról.

A Szatmár Megyei Rendőrség csütörtök késő este reagált a sajtóban megjelent felvetésekre. Az intézmény a sajtóközleményben közölte, hogy az médiában megjelentek alapján hivatalból eljárnak majd az ügyben. Leszögezték ugyanakkor, hogy a 43 éves Blaga letartóztatásakor a Gyorsbevetési Egység embereinek erőszak alkalmazására volt szükségük. Ezzel együtt a rendőrség felkérésére a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vizsgálatot indít az eset kivizsgálására.

Tibi Blagát korábban már többször elítélték autólopásért, lopott autókkal való kereskedelemért, okirat hamisításért. Legutóbb jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre ítélték, ám ő nem jelentkezett, hogy megkezdje ennek letöltését. A Szatmár Megyei Rendőrség, a Gyorsbevetési Egység és a Belső Hírszerző Szolgálat munkatársainak közös akciója során június 14-én, csütörtök hajnalban vették őrizetbe.

Felesége, Adina Blaga szerint azonban a kommandósok indokolatlanul erőszakosan jártak el az elmondása alapján semmilyen ellenállást nem tanúsító férje ellen. Ennek következtében Blaga testén több külsérelmi nyom is található. A bűnöző házának biztonsági kamerái által rögzített felvételeken tisztán látszik, hogy a kommandósok tuszkolják-lökdösik az egy szál fehérneműben lévő férfit, ráadásul egyik hastájon is üti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: